Tarina

Mistä kaikki oikein alkoi? 1930-luvulla Heino ja Hilma Siltala pitivät Nivalassa kyläkauppaa. Kerrotaan, että Hilma ja Heino olivat hyvä pari: Hilma oli hyvä myyjä, Heino hoiti tavarapuolta. Yritteliäs elämänasenne oli molempien intohimo ja Siltalan perheen kantava voima jo hyvin varhain.

Heino oli lähtöisin köyhästä perheestä ja hänelle oli erityisen tärkeää saavuttaa tietynlainen ”itsenäisyys”. Yrittäjänä Heino Siltala oli määrätietoinen ja tarkka, mutta perheen isänä lempeä ja kannustava. Hänen yrittäjäuransa oli aina pohjautunut haluun tarjota hyvät elämän edellytykset lapsilleen ja ansaita sinnikkyydellään jotain parempaa. Myöhemmällä iällä Heino-papan haave oli perustaa ”rättitehdas”.

Heinon mottona oli ”Kun vanha oli kuollut, aina tuli jotain uutta”.

Heino ja Hilma Siltalan tytär Soili aloitti yhdessä miehensä Juho Keski-Vähälän kanssa sekatavarakaupan pitämisen Kalajoella vuonna 1973. Myöhemmin kaupassa myytiin myös vaatteita.

Varsinainen ompeluteollisuus sai alkunsa vuonna 1977, kun Heino ja Hilma ostivat Ylivieskasta Halpa-kaupan myymälän tyttärelleen Soilille. Sen alakertaan perustettiin pieni ompelimo, jonne Heino osti koneet ja materiaalit. Heino-pappa piirsi trikoolle ensimmäisen T-paidan hahmon, leikkasi irti ja ompeli sen. Hän säilytti sitä aarteena, vaikka harva piti sitä kauniina saati onnistuneena. Ompelimon ensimmäinen varsinainen myyntituote oli olkainpotkuhousu.

Tänä päivänä Puuvillatehtaan tuotteet valmistetaan Pohjois-Portugalissa, omalla tehtaalla sekä tarkoin valikoitujen alihankkijoiden kanssa.

Yhteystietomme »