Vastuullista tuotantoa

Sustainable clothing and home textiles


Haluamme luoda ajattomia ja kestäviä tuotteita sinulle ja kotiisi. Puuvillatehtaan tuotteet suunnitellaan “noutovapaiksi” ja asiakkaidemme toiveita kuunnellen tarkasti, jotta voimme tarjota tarvitsemasi kestävästi tuotettuja tuotteita ja välttää ylimääräisen tavaran tuottamista.

Meillä ei ole suuria alennusmyyntiä, mutta hinnoittelemme tuotteemme niin, että ne ovat aina oikeaan hintaan. Haluamme, että kestävät tekstiilit ovat mahdollisimman monen saatavilla, emme vain pienen ryhmän etuoikeus. Kannustamme ostajia tekemään vain harkittuja ostopäätöksiä ja sitoutumaan tuotteen huoltamiseen. Siksi pyrimme tarjoamaan sinulle parasta mahdollista hoito-ohjetta tuotteelle tuotteen elinkaaren pidentämiseksi.

Puuvillatehdas on Black Moda Oy:n tavaramerkki. Lue lisää vastuullisuudestamme ja tuotannostamme here.

Puuvillatehdas on suomalaisen tekstiiliyrityksen Black Modan tavaramerkki. Kaikki Puuvillatehtaan jersey-tuotteet valmistetaan omassa Black Moda Portugalin tehtaassamme Pohjois-Portugalissa Ponte de Liman kaupungissa. Voimme siis ylpeänä todeta, että meillä on ainutlaatuisesti oma tuotanto ja tehdas, jossa jersey-tuotteet valmistetaan. Ilman kumppaneita emme kuitenkaan pystyisi tarjoamaan laajaa tuotevalikoimaamme. Kylpytakit, pyyhkeet, lakanat, kudotut vaatteet ja neuleet valmistetaan myös Pohjois-Portugalissa, lähellä omaa tehtaamme.

Ihmiset ja heidän hyvinvointinsa ovat vastuumme keskiössä, sillä ilman heitä ei olisi Puuvillatehtaan tuotteita. Omassa tehtaassamme, Black Moda Portugalissa, työskenteli yhteensä 71 eri tekstiilialan ammattilaista ompeleista kaavoittajiin, varastohenkilöihin, myyntiassistentteihin ja tuotantokoordinaattoreihin. Portugali on EU-maa, jota ei ole luokiteltu riskimaaksi. Portugalissa työelämää säätelee laki ja viranomaiset valvovat myös lain noudattamista. Portugali on ratifioinut Kansainvälisen työjärjestön (ILO) sopimukset. ILO:n periaatteiden mukaisesti kaikilla sen jäsenvaltioilla on velvollisuus poistaa pakkotyö, lapsityövoima ja syrjintä sekä taata yhdistymisvapaus. Black Moda Portugal on Portugalin tekstiiliteollisuusliiton ANIVECin jäsen. Kaikki työsopimukset perustuvat työehtosopimukseen. Yhtiö maksaa työntekijöille kollektiivista palkkaa, joka on korkeampi kuin valtion asettama vähimmäispalkka. Portugalissa on työaikalaki ja teollisuudessa työaika on 40h/viikko. Laki sallii 2 ylityötuntia / työpäivä, mutta Portugalin Black Moda tekee enintään 1 ylityötunnin / työpäivä. Ylityöstä sovitaan työntekijän kanssa ja ylityökorvaus maksetaan. Kaikki Black Moda Portugalin työntekijät saavat palkan lisäksi täsmällisyyskorvauksen 10 €/kk, lomarahaa ja ruokarahaa. Lisäksi ompelijat saavat kannustinpalkkiota, joka voi olla enintään 60 €/kk.

Lähes kaikilla Puuvillatehtaan tuotteilla on Öko-tex Standard 100 luokan 1 sertifikaatti, mikä tarkoittaa, että tuotteet eivät sisällä terveydelle haitallisia kemikaaleja ja raskasmetallijäämiä ja että niiden testaus täyttää esimerkiksi EU REACHin vaatimukset. EU:n REACH-asetuksen tavoitteena on parantaa ihmisten terveyden ja ympäristön suojelua kemikaalien mahdollisilta riskeiltä ja parantaa EU:n kemianteollisuuden kilpailukykyä. Jersey-tuotteissamme käytetty puuvilla on ollut BCI-sertifioitua puuvillaa vuoden 2019 alusta lähtien.

Sustainable and ecological materials


Kaikki jersey-kankaamme ovat pitkäaikaisen kumppanimme Armacon valmistamia. Vuonna 2019 Armaco työllisti yhteensä 11 henkilöä ja yhteistyö yrityksen kanssa on jatkunut vuodesta 1999. Kankaat värjätään ja painetaan Armacon lähellä sijaitsevassa painotalossa. Jersey-kankaita värjäävällä ja painavalla painotalolla on lakisääteinen vedenkäsittelylaitos, jossa on pH-säätöjärjestelmä. Jätevedenpuhdistamolla vesi esikäsitellään ennen kuin se johdetaan kaupungin jätevesikeskukseen. Värireseptit tehdään automaatiolla, joten värikemikaalien hävikki on minimaalista. Väriaineet käsitellään putkissa, jotta ne eivät pääse hengitysteihin. Lisäksi painotalo on GOTS-sertifioitu ja ollut Bluesingin yhteistyökumppani vuodesta 2012. Tämä kumppanuus varmistaa, että värjäyksessä käytetään vain asianmukaisesti testattuja ja hyväksyttyjä tuotteita ja väriaineita, jotka eivät sisällä ihmisille tai ympäristölle haitallisia aineita. ja viimeistelyprosessi.

Tuotannossamme käytämme tehtaamme ylijäämämateriaaleja niin usein kuin mahdollista. Onneksi tuotannon materiaalitehokkuutta pyritään jatkuvasti parantamaan, joten ylimääräistä materiaalia syntyy nyt vähemmän. Ylijäämätuotteita voidaan rajallisesta materiaalimäärästä johtuen valmistaa usein hyvin rajoitetussa erässä, joten valitettavasti emme aina pysty tarjoamaan verkkokaupassamme ylijäämämateriaaleista valmistettuja tuotteita, ja myös näissä saatavilla olevat koot voivat olla pienempiä kuin normaali.

Tällä hetkellä käytämme pääasiassa GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, joka on ostettu turkkilaisesta puuvillatukkuliikkeestä. GOTS (Global Organic Textile Standards) on maailman johtava standardi orgaanisten kuitutekstiilien käsittelyssä. Luomupuuvillakuitua jalostetaan edelleen Pohjois-Portugalissa, jossa se kehrätään langaksi tai lanka tuodaan jo kehrättynä Portugaliin. Peruslangat kehrätään yleensä Turkissa ja erikoislangat, kuten mukautetut ja erikoissekoitukset, Portugalissa. Käyttämämme puuvilla on ollut BCI-sertifioitua vuoden 2019 alusta.